10.04.2006. / 15:09

Autor: Hrvoje Perinić

PONOVLJENI IZBORI

Ivica Račan: Pregovori s DC-om su u tijeku

Račan za Gabrića smatra da je kao koalicijski partner manje sporan od HDZ-a naglasivši kako postoji mogućnost za koaliciju SDP-HNS-Gabrić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru da je vrlo malo vjerojatno da će Škare-Ožbolt i Gabrić "tako rado trčati u zagrljaj HDZ-u", s obzirom na to kako su se iz HDZ-a prema njima ponašali."Protiv Jamba su podnosili kaznene prijave, a Sanader je Vesnu Škare-Ožbolt trknuo iz Vlade, pa teško mogu vjerovati da će se vratiti u zagrljaj HDZ-u. Vesnu Škare-Ožbolt i Stipu Gabrića Jamba ipak malo više cijenim nego HDZ svojim ponudama", poručio je predsjednik SDP-a.

Račan je također istaknuo da su pregovori s čelnicom DC-a Vesnom Škare-Ožbolt i Stipom Gabrićem Jambom o formiranju vlasti u tijeku, te izrazio uvjerenje da SDP i njegovi koalicijski partneri, što se lokalnih razvojnih programa tiče, mogu ponuditi više nego HDZ. "Ako je riječ o programima, a riječ je o njima, u Velikoj Gorici i Dubrovniku vjerujem da naša ponuda može biti kvalitetnija, jer za razliku od HDZ-a možemo i bolje i odgovornije", kazao je Račan. Ne može, rekao je, govoriti o tome što točno SDP nudi DC-u i Gabrićevoj nezavisnoj listi, ističući da se o tome ne odlučuje u središnjici stranke, već na lokalnoj razini. Upitan kako komentira nagađanja da će HDZ Vesni Škare-Ožbolt ponuditi mjesto velikogoričke gradonačelnice, Račan je odgovorio kako vjeruje da će čelnica DC-a biti "realna i odgovorna kada je riječ o koaliciji s SDP-om".

Na pitanje je li Gabrić sporan što se koalicije sa SDP-om tiče, odgovorio je da je "Gabrić kao koalicijski partner manje sporan od HDZ-a", naglasivši kako postoji mogućnost za koaliciju SDP-HNS-Gabrić u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Račan je također naglasio kako se ne može složiti s tvrdnjama HDZ-a da se rezultati lokalnih izbora ne odražavaju na državnu razinu jer je HDZ smatra Račan, u predizbornu kampanju HDZ uključio cijelu Vladu: "Sada suočeni s neuspjehom žele predstaviti da lokalni izbori nemaju veze s državnom razinom i političkim trendom u Hrvatskoj. Sanader o svemu šuti i njegov je koncept jasan - Sanader je zadužen samo za uspjeh, a ostali za neuspjeh, loše odluke i nerad" kazao je Račan u obraćanju novinarima.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika