03.07.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HRVATSKI SABOR

HRVATSKA RATIFICIRALA SPORAZUM O NE KRŠKO

HRVATSKA RATIFICIRALA SPORAZUM O NE KRŠKO

Sa 80 glasova za, 41 protiv i 9 suzdržanih, hrvatski je Sabor prihvatio Vladin prijedlog kojim se u formi zakona ratificira Sporazum o Nuklearci Krško. Za sporazum o Krškom glasali su svi prisutni zastupnici SDP-a, HSS-a, HNS-a ali i Goranko Fižulić iz HSLS-a i Zlatko Canjuga iz HND-a. Svi zastupnici HDZ-a glasali su protiv.
Rasplet očito pokazuje da bi premijer Ivica Račan mogao dobiti podršku i za Vladu bez HSLS-a iako Dražen Budiša smtra da takva vlada ne bi imala legitimitet budući su SDP i HSLS dobili mandat kao koalicija, na zajedničkoj listi.
U Sloveniji se čeka ocjena ustavnosti o sporazumu o Nuklearci. Riječ je o postupku koji su prošli tjedan pred slovenskim Ustavnim sudom pokrenula 30-orica slovenskih parlamentaraca. U slučaju pozitivnog ishoda ocjene ustavnosti, slovenski bi parlament također mogao ratificirati sporazum. U tom bi slučaju, tvrdi slovenska strana a prenosi «Slobodna Dalmacija», električna energija za HEP mogla poteći već 1. siječnja 2003.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika