19.04.2006. / 10:15

Autor: Antun Bertić

SAD

Rumsfeld ostaje ministar obrane

Američki ministar obrane Donald Rumsfeld izjavio je u utorak da neće podnjeti ostavku koju su zatražili nekoliko umirovljenih generala zbog njegovih navodnih pogrešaka pri planiranju i vođenju rata u Iraku. Rumsfeld se obratio novinarima nakon što je ponovno dobio podršku od predsjednika Busha. "Donald Rumsfeld dobro obavlja svoj posao. On ne samo da transformira vojsku, on vodi rat protiv terorizma", izjavio je predsjednik Bush i naglasio da vjeruje Rumsfeldu. Predsjednik Bush je u petak objavio pisanu izjavu u kojoj je stao u obranu ministra Rusmfelda izrazivši svoju punu podršku onome što je nazvao ministrovim energičnim i postojanim čelništvom. Među kritičarima ministra Rumsfelda u posljednje vrijeme nalazi se niz generala koji su obnašali visoke dužnosti u Pentagonu, ali i na zapovjednim mjestima na terenu. Među njima je i umirovljeni general bojnik John Batiste koji je još prošle godine zapovjedao pješačkom divizijomu u Iraku.

Ministar Rumsfeld je, kako je javljeno, bio toliko zadovoljan njegovom službom da mu je ponudio promociju i mjesto drugog po hijerahiji zapovjednika u Iraku. Umjesto toga, general Batiste je otišao u mirovinu i odnedavno počeo javno kritizirati ministra Rumsfelda uključujući i jedan intervju koji je dao za Glas Amerike. R umsfeld je pozvao neke umirovljene generale i stručnjake koji prate rad Pentagona da ga osobno posjete na njegovom radnom mjestu kako bi "bili bolje informirani", zaključio je ministar Rumsfeld.

Vezane vijesti

Rumsfeldu se neće suditi u Njemačkoj

Protiv bivšeg američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda, njemačko državno odvjetništvo odbacilo je skupnu tužbu zbog navodne odgovornosti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika