20.04.2006. / 10:35

Autor: Ante Pavić

PLIVA

Actavis povećao ponudu za kupovinu Plive

Uprava Actavis grupe u četvrtak je priopćila da je povisila svoju ponudu za dionice hrvatske farmaceutske kompanije Pliva. Actavis je na Zagrebačkoj i Londonskoj burzi spreman sada ponuditi 630 kuna po Plivinoj dionici. Pliva je tako procijenjena na 1,85 milijardi za razliku od prve ponude koja je iznosila 570 kuna po dionici, odnosno procijenjeno je da Pliva vrijedi 1,6 milijardi kuna, čime Uprava Plive nije bila zadovoljna, ocijenivši Actavisovu ponudu nepovoljnom. Plivino vodstvo ranije je isticalo da je "Actavis zbog brojnih akvizicija u posljednjih par godina vrlo zadužena kompanija, pa je za očekivati da bi Pliva ovim spajanjem snosila teret Actavisovog duga". Matična zemlja Actavis Grupe, Island, nalazi se u lošoj financijskoj situaciji zbog prevelikog javnog duga i nemogućnosti njegova servisiranja zbog čega su strani investitori uplašeno počeli povlačiti svoje investicije.

Investicijski fond Quaestus koji okuplja devet hrvatskih tvrtki također se uključio u cijeli slučaj.
"Partnerstvo Plive i Actavisa predstavlja najbolju soluciju za sve - dioničare, zaposlenike, hrvatsko gospodarstvo i državu. Poslovna strategija koju nudi Actavis jedina jamči povećano zapošljavanje i dodatno iskorištavanje Plivinih istraživačko-razvojnih i proizvodnih kapaciteta. Spremnost Actavisa da vlastite dionice izlista i na hrvatskoj burzi jamči dodatnu sigurnost i transparentnost te predstavlja snažan doprinos razvitku hrvatskog tržišta kapitala. Uvjereni smo da su ispunjene su sve pretpostavke da se ovom konzorciju omogući 'due dilligence'", stoji u priopćenju Quaestusa.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika