21.04.2006. / 09:41

Autor: Ana Kirin

PRIRODNE KATASTROFE

Potresi u Sibiru i Japanu

Potres snage 7,7 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici pogodio je Sibir oko 12.30 sati po lokalnom vremenu na području 6.290 kilometara udaljenom od Moskve.Prema navodima djelatnika regionalnog ministarstva za izvanredne situacije, bilo je izvješća o šteti u nekoliko sela na obali Tihog oceana. Ruske agencije javljaju da su u jednom obalnom selu zabilježena oštećenja na zgradama, među kojima su i škola, bolnica te zračna luka, ali i da ima ozlijeđenih. Ruske federalne vlasti objavile su kako za sada nemaju nikakvih informacija o tom potresu. Prema procjenama stručnjaka, najjači potres u toj regiji od 1900. godine, trebalo je osjetiti oko 2.000 stanovnika Sibira.
Potres jačine 5,6 stupnjeva također je zabilježen na istoku Japana, s epicentrom u oceanu nedaleko od poluotoka Iza, oko 90 kilometara od Tokija. Izvješća o šteti ili žrtvama nema, a iz navodno ne postoji niti opasnosti od tsunamija.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika