21.04.2006. / 12:58

Autor: Ante Pavić

LOKALNA VLAST

Demokratski centar izabrao Piculu u Velikoj Gorici

Nakon tri runde pregovora DC-a s koalicijom SDP-a, HNS-a i HSLS s jedne strane te HDZ-om s druge, postignut je dogovor o formiranju gradske vlasti u Velikoj Gorici. Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt objavila je kako će njena stranka u tom gradu koalirati s listom SDP-a, HNS-a i HSLS-a čiji je nositelj Tonino Picula. Ona je u razgovoru za Nacional odbacila bilo kakvu trgovinu s koalicijom naglasivši da njena stranka nije tražila nikakve ustupke. «Izabrali smo koaliciju s navedenim strankama jer su ponudili bolje razvojne lokalne projekte. Nikakve političke trgovine nije bilo», izjavila je bivša ministrica pravosuđa. O kojim je razvojnim projektima riječ nije precizirala, rekavši samo da je riječ o ulaganjima u infrastrukturu. Njezinoj će stranci, u raspodjeli vlasti s listom Tonina Picule, prema koalicijskom dogovoru koji će potpisati u nedjelju, pripasti mjesto dogradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, o čijim će imenima odlučivati uskoro u samoj stranci.

Premijer Ivo Sanader  u petak je prilikom sastanka sa čelnicima sindikalnih središnjica odbiokomentirati formiranje vlasti u Velikoj Gorici ponovivši da je to stvar lokalnih stranačkih ogranaka. "Volio bih da je tako i kod drugih stranaka, a ne samo kod HDZ-a" izjavio je Sanader nakon sastanka u Vladi sa čelnicima sindikalnih središnjica.

Vezane vijesti

HDZ i DC zajedno na izbore

HDZ i DC zajedno na izbore

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednica Demokratskog centa (DC) Vesna Škare Ožbolt potpisale su danas sporazum o suradnji dviju stranaka o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika