26.03.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

NEW YORK

PROSVJED LJUBITELJA ŽIVOTINJA ZBOG DUPINA-VOJNIKA

Organizacija ljubitelja životinja “Narod za etičko ponašanje prema životinjama” – PETA uputila je oštar prosvjed američkom ministarstvu obrane zbog vijesti da je američka mornarica u Irak poslala, zajedno sa svojim trenerima, dva dupina, posebno izvježbana za otkrivanje podvodnih mina. Nekoliko američkih TV-mreža prikazalo je reportaže o ta dva dupina, koji su avionima prebačeni iz svoje baze u Kaliforniji, te se dana nalaze u Kuvajtu, spremni da budu prebačeni ispred iračke luke Umm Qasr, kako bi tamo tražili mine. U povodu toga PETA je objavila priopćenje u kojem kaže da se ta organizacija “protivi korištenju dupina, morskih lavova ili bilo kojih drugih morskih sisavaca u vojne svrhe”.
“Takva upotreba životinja je okrutna, a našim vojnicima ne daje dovoljnu zaštitu. Dupini su vrlo inteligentna bića, te ih se može naučiti i da pronađu mine, ali oni nemaju svijest o tome kako su mine opasne, te kako će ljudi stradati ako oni neku minu ne nađu.” PETA je prosvjedovala i protiv tvrdnje kako vojnici dupine ne šalju u opasne misije, jer od mina mogu stradati i dupini. Zbog toga PETA zahtjeva od vojske da s tim smjesta prekine, kako bi zaštitila i dupine i vojnike.

Vezane vijesti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako bi Stranku demokratske akcije (SDA) trebalo "izbaciti" iz koalicije koja je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika