26.04.2006. / 11:19

 

SiCG

Podignuta optužnica za ubojstvo 48 Albanaca

U utorak je u Srbiji optuženo osam bivših članova srpskih sigurnosnih snaga optuženo za ubojstvo 48 Albanaca, među kojima 14 djece, jedna trudna žena i jedna starica. Ubijeni su 1999. na Kosovu, a njihova tijela, kao i tijela 800 drugih žrtava prebačena su u Batajnicu blizu Beograda. Nakon pada pokojnog jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, otkrivena je masovna grobnica u Bitajnici u kojoj je pronađeno 709 kostura žrtava. Ova je prva podignuta optužnica vezana uz ratne zločine u Batajnici.

O aktualnom pitanju statusa Kosova razgovarali su u utorak u Parizu ministri vanjskih poslova Srbije i Francuske, Vuk Drašković i Philippe Douste-Blazy. Drašković je izjavio da je Srbija spremna na kompromis, što po njegovom mišljenju treba značiti zadovoljavanje legitimnih prava albanske većine, maksimalnu zaštitu svih prava Srba i ostalih nealbanaca, te poštivanje povelje Ujedinjenih naroda. Ministar vanjskih poslova Srbije dodao je da Srbija inzistira na zaštiti Srba i crkava i poštivanju međunarodno priznatih granica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika