29.04.2006. / 09:30

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

Predsjednik Mesić: Vladina obećanja ostala na retorici

Logično je da su građani nezadovoljni i zbog pogrešnoga modela privatizacije i zbog toga jer su ratni profiteri zapravo sudjelovali u privatizaciji dok su drugi branili Hrvatsku, istaknuo je Mesić.

Predsjednik Stjepan Mesić oštro je kritizirao Vladu u intervjuu za "Večernji list" ocijenivši da je Vlada "dosta obećavala i preuzimala dosta odgovornosti", ali da je to "najvećim dijelom ostala retorika". Predsjednik Mesić je dodao kako moramo, kao što je ova vlast i govorila, pokrenuti Hrvatsku. "Cijelo vrijeme imamo isti broj nezaposlenih, nezadovoljavajuću stopu rasta od četiri posto", istaknuo je Mesić. Zemlje koje su nekad bile iza nas, sada imaju sedam, osam, devet postotnu stopu rasta.

Za državnog odvjetnika Mladena Bajića, kojem je počeo drugi mandat, rekao je da je uspio u suradnji s Haaškim sudom i angažiranju Državnog odvjetništva u bržem rješavanju krvnih delikata, ali je na pitanju odgovornosti za kriminal u privatizaciji zakazalo ne samo Državno odvjetništvo nego i sve institucije kojih se to tiče. "Državna revizija utvrdila je kršenje, taksativno nabrojila gdje se to događalo i tko je to učinio. Trebalo je samo uključiti policiju, Državno odvjetništvo i sud i procesuirati krivce. To se nije dogodilo, ni za prošle ni za ove Vlade. Logično je da su građani nezadovoljni, i zbog pogrešnoga modela privatizacije i zbog toga jer su ratni profiteri zapravo sudjelovali u privatizaciji dok su drugi branili Hrvatsku", istaknuo je Mesić.

Povodom proslave praznika rada hrvatski predsjednik je govorio i sudjelovanju sindikata u prezentaciji radničkih interesa, posebno kada se ide u novu zakonsku regulativu, koju je ocijenio zadovoljavajuće ali i napomenuo da ih se prečesto zaboravlja kao onu stranu koja može pomoći da zakoni budu bolji. «Već sam nekoliko puta kritizirao liberalni kapitalizam koji je izmaknuo svakoj kontroli. Sindikati upravo u toj situaciji moraju biti odlučniji i prisutniji.» kazao Mesić

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika