02.05.2006. / 18:40

Autor: Zrinka Ferina

RIJEČ UREDNICE

200. broj Extre

‘Oduvijek si za mene bila najbolje odjevena žena! Eto, to ti nikad nisam rekla. A znala sam te gledati u Splitu na autobusnoj stanici svaki put skroz dotjeranu, ja sam uvijek bila u nekim rebama i skroz bez veze...’ govori to Severina našoj urednici mode i stilistici Aranki Paštrović- Lucić dok joj ova popravlja haljinu na fotosessionu u Esplanadi. I dok si Izabela Šimunović, u čijoj rubrici Severina gostuje, u kupaonici iscrtava brkove, Seve se oduševljava haljinama koje joj je za ovo fotografiranje odabrala Aranka. Ona je pak zajedno sa fotografom Šimom Eškinjom dojurila ravno sa snimanja naše slavljeničke naslovnice gdje su se okupile najuspješnije majke i kćeri. Dok slušam njihove dojmove o tih dvanaest iznimnih žena, sa fotosessiona s našom osobom tjedna, liječnicom Nelom Sršen, koja se uspjela izboriti za hrvatsku kuću u Padovi, javlja mi se fotograf Tomislav Čuveljak da me obavijesti kako će me zvati Gibonni kojeg je slikao prijepodne te me moliti da mu objavim što manju sliku. Sve to se odigralo u manje od pola sata.

Kad sam nešto ranije toga dana u redakciji zagrlila Paolu Valić i čestitala joj na hrabrosti i snazi kojom je pobijedila ovisnost, nisam ni približno mogla zamisliti kroz kakvu je dramu ta djevojka prošla. Shvatila sam to tek čitajući njenu ispovijest koju je povjerila Ivani Matić a od koje me i sad prolaze žmarci. A dan je započeo zdravicom u čast mojoj pomoćnici Melisi Skender koja je i pored cijele strke koja prati veliki jubilej kao što je 200. broj i potpuni redizajn, uspjela položiti ispit, dojuriti u redakciju i s nemalim strpljenjem se posvetiti radu na tekstovima naših novinarki. ‘Da samo vidiš kako ih je sve uhvatila radna euforija’, govori mi urednica deska Sanda Dukić, zadovoljna atmosferom među novinarkama i dodaje mi n-ti cappuccino toga dana. ‘Imaš još jednu duplericu!’ galami s vrata voditeljica našeg marketinga Linda Badrić, jedina žena koja uspijeva biti simpatična uz imidž ‘na rubu sam živčanog sloma’. Mimoilazi se s grafičkom urednicom Martinom Strilić koja me, samozatajno se smješkajući, poziva da pogledam naslovnicu. To je tek djelić jednoga dana u redakciji.

A što se više bliži deadline čini se kao da vrijeme teče suludom brzinom. Na trenutke mi se čini kao da ni ne odlazimo iz redakcije. Onda mi se pak čini kao da mi je ovo prvi broj Extre koji uređujem. Pa me osnaži spontani i zadovoljni Sandin usklik ‘Ljudi imamo preludi broj!’ U sobu na prstima ulazi novinarka Nikolina Škunca i predlaže da pogledam koje je događaje odabrala za svoj Ritam tjedna. Subota je, u finišu smo. Bez prestanka radimo već tjednima i bilo bi sasvim razumljivo da smo iznureni, no sve nas i dalje drži neka euforija, ma koliko to zvučalo kao klišej. Evo, iako smo se razišle tek oko četiri ujutro (istini za volju, nakon nekoliko čašica kojima smo dijelom otresale napetost jednog od najtežih dana u tjednu a dijelom malo preuranjeno slavile jubilej) novinarka Ela Radić dolazi nasmijana, sjeda za kompjuter, otvara stranice na kojima je njen razgovor s Gibonnijem i oduševljena je novim izgledom Extre. Otvara sve teme redom i naglas se divi novom dizajnu. Scena je to koja se svako malo ponavlja za nekim od kompjutera. I sama se uhvatim kako djetinajsto sretna, po sedmi put otvaram sve stranice i ne mogu ih se nagledati. Ima li boljeg dara od potpunog makeovera? Ni jedna žena ne bi mogla poželjeti ljepši poklon a ovim novim izgledom Extra je od sad i u vizualnom smislu najbolji magazin za žene u Hrvatskoj. Do sad smo se ponajviše dičili sadržajem. Tu i dalje ostajemo bez premca. Štoviše, od ovog broja bogatiji smo za cijeli niz novih rubrika: već spomenuta Ela predlagati će vam kamo i kako putovati; osim što će vas redovito izvještavati o najnovijim trendovima u kozmetici, zdravlju i wellnessu, Maja Profuntar će iz tjedna u tjedan predlagati filmove, knjige i glazbu za najbolji odmor. U svakom broju će na vaše probleme stručno i povjerljivo odgovarati naša psihologinja Dubravka Radaković a društvena će zbivanja i dalje na samo njoj svojstven način pratiti Alka Vuica. I dok ovo pišem divim se svima koji su izdržali tempo proteklih nekoliko tjedana, tempo koji nam je, i zbog toga smo mu silno zahvalni, zadao naš izdavač, predsjednik uprave, jedan i jedini - Puki. Kojeg kao da sam dozvala jer je upravo uletio u sobu jer i njega zanima kako izgledaju teme. Stiže i Sina Karli, glavna urednica Nacionala koja nam cijelo vrijeme a opet sasvim diskretno pomaže svojim iskustvom i smirenošću. No nisu uspjeli ništa vidjeti jer je u redakciji nastala potpuna euforija kad je Nina Šmigmator, naša voditeljica promocije, donijela sunčane naočale koje u ovom broju darujemo uz svaki broj Extre! Grafičari Tin Horvat i Robert Škifić volontiraju kao manekeni, Melisa po prvi put danas pita hoćemo li išta jesti.... a meni je po tisućiti put žao što u redakciji nemamo skrivenu kameru. Jer kad pogledm dosadašnjih 200 naslovnica vidim najmanje 200 hit filmova. I iza svake cijeli jedan manji život zgusnut u tjedan dana. I 200 razloga zbog kojeg ne mogu ni zamisliti tjedan bez Extre. I vi ćete se uvjeriti da je tako jer Extra je naprosto neodoljiva!

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika