10.05.2006. / 09:23

Autor: Hrvoje Perinić

SABOR

Sabor danas o imunitetu Branimira Glavaša

Glavaš bi Šeksa mogao javno optužiti i za ubijanje srpskih civila u tzv. trojkama, prijekim sudovima koji su po Slavoniji likvidirali i srpske, ali i hrvatske civile, o čemu Glavaš navodno ima i pisane dokaze

Sabor bi u srijedu prema najavama trebao ukinuti zastupnički imunitet Branimiru Glavašu, nakon što je takav zahtjev upućen iz Državnog odvjetništva i nakon što je utorak prihvaćen na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Sjednica je protekla u oštroj raspravi i trajala je više sati. Glavaš je osporavao zakonitost zahtjeva u vezi s imunitetom jer, prema njegovu mišljenju, za slučajeve ubojstva osječkih civila za koje se sumnjiči, nije ovlašteno zagrebačko odvjetništvo. Državni odvjetnik Mladen Bajić u dopisu poslanom Povjerenstvu tvrdi da se proces premješta u Zagreb jer se u Osijeku vrši pritisak na svjedoke. Ukidanju imuniteta Glavašu protivio se HSP.
Kako piše Nacional u poslijednjem broju, neki izvori tvrde da Glavaš već godinama posjeduje popise i dokumente o nekim osječkim ubojstvima koji kompromitiraju Vladimira Šeksa. Osim toga, Glavaš bi Šeksa mogao javno optužiti i za ubijanje srpskih civila u tzv. trojkama, prijekim sudovima koji su po Slavoniji likvidirali i srpske, ali i hrvatske civile, o čemu Glavaš navodno ima i pisane dokaze. Nacionalovi izvori ističu da Glavaš neće štedjeti ni premijera Ivu Sanadera, kojeg bi mogao optužiti za lažiranje izbora na 7. općem saboru HDZ-a, na kojem je današnjem predsjedniku HDZ-a pobjedu protiv tadašnjeg protukandidata Ivića Pašalića pobjedu omogućio upravo Branimir Glavaš i pripadnici osječke zaštitarske tvrtke Borbaš security.

Prijetnje smrću osječkom novinaru

Novinaru Dragi Hedlu upućene su u utorak u Osijeku prijetnje smrću, nakon kojih je policija privela Davora Borasa, predsjednika Udruge mladih HDSSB-a Branimira Glavaša. Hedl se u utorak oko 15 sati vraćao iz banke, a mladić koji je sjedio s društvom na terasi kafića ga je neizazvano opsovao i zaprijetio da će ga ubiti kao psa ponovivši to dva puta. Hedl se nakon toga zaputio u svoj automobil nazvao policiju te potom otišao u policijsku stanicu podnijeti kaznenu prijavu. Hedlu je nakon ovog događaja dodijeljena policijske pratnja. Podsjetimo, Dragi Hedlu je prije par mjeseci također upućena prijetnja smrću povodom njegovih članaka o Branimiru Glavašu.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika