10.05.2006. / 12:01

Autor: Marko Nišević

IRAK

Nove žrtve u Iraku

Napad se dogodio 50-ak kilometar sjeverno od Bagdada, a ubijeni radnici bili su zaposlenici iračke elektrokompanije

U srijedu je skupina osumnjičenih buntovnika iz zasjede otvorila vatru na irački autobus ubivši 11 osoba, a nekolicina ih je ranjeno, izvjestila je iračka policija.
Napad se dogodio 50-ak kilometar sjeverno od Bagdada, a ubijeni radnici bili su zaposlenici iračke elektrokompanije. Na žrtve je pucano iz automobila koji je vozio iza autobusa. Jučer je Irak također bio poprište strašnog krvoprolića, kada je samoubojica aktivirao «automobil-bombu» u blizini tržnice u Tel Afaru, sjevernom dijelu Iraka. Najmanje 20 osoba je ubijeno, a 70-ak ih je ranjeno u ovom napadu. «Većina žrtava ovog strašnog napada su žene i djeca» izjavio je Wathik al Hammadani, zapovjednik policije u iračkoj pokrajini Ninivi. Tel Afar nalazi se 480 km sjeverno od Bagdada i unatoč brojnim vojnim akcijama američkih i iračkih trupa predstavlja središte naoružanih ekstremista u Iraku.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika