16.05.2006. / 12:36

Autor: Ana Kirin

VENEZUELA

Chavez: "Blizanci" trošili više struje nego afričke države

Predsjednik Venezuele pohvalio je prirodno osvjetljenje londonske Gradske vijećnice, nasuprot njujorškim "Blizancima" koji su "trošili više struje nego nekoliko afričkih država"

Venezuelanski predsjednik je prilikom posjeta Londonu u ponedjeljak pohvalio prirodno osvjetljenje londonske Gradske vijećnice, nasuprot njujorškim "Blizancima" koji su "trošili više struje nego nekoliko afričkih država". U utorak je nastavio davati izjave kojima kritizira Ameriku izjavivši da je «Amerika je imperij i ima veliku sposobnost da učini štetu mnogim državama svijeta». Chavez time izražava ljutnju nakon što je američka vlada u utorak zabranila prodaju oružja njegovoj zemlji. Ta je zabrana objašnjena kao odgovor na neaktivnost Venezuele u borbi protiv terorizma te na Chavezove kontakte s Iranom i Kubom. Američki državni vrh često je izražavao zabrinutost i zbog njegove povezanosti s kolumbijskim naoružanim skupinama koje SAD smatra terorističkim organizacijama. Američki dužnosnici tvrde da Chavez narušava demokraciju i ljudska prava u Venezueli i da sustavno nastoji potkopati američki utjecaj u regiji. No Chavez, u posjetu Londonu je istaknuo da ova zabrana Venezueli ništa ne znači, ali je primjer kako Washington gazi manje zemlje. Komentirajući američku politiku prema Bliskom Istoku Georgea W. Busha je nazvao teroristom.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika