19.05.2006. / 13:54

Autor: Ana Kirin

Zbog Britney se donosi novi zakon

Pop zvijezda Britney Spears potaknula je kalifornijsko zakonodavstvo da uvede zakon prema kojem roditelji moraju postaviti dječju sjedalicu za auto tako da bude okrenuta prema stražnjem dijelu vozila, ako u njoj sjedi djete mlađe od godinu dana. Britney je ranije ovog tjedna pokrenula već drugu kontroverzu vezanu za dječje sjedalice za auto, kada je snimljena sa svojim osmomjesečnim sinom Seanom Prestonom nepravilno vezanim u sjedalici okrenutoj prema naprijed.

Prema kalifornijskom zakonu o motornim vozilima, djeca lakša od 10 kilograma i mlađa od godinu dana, moraju sjediti u sjedalicama okrenutim prema stražnjem djelu vozila. Glasnogovornik Britney Spears rekao je da ona nije napravila ništa loše, jer joj je sin teži od 10 kg. Novi bi zakon trebao raščistiti pomutnju jer bi se odnosio na svu djecu do godinu dana, bez obzira na težinu. Ako bude prihvaćen, zakon će se zvati Britney-in zakont.

Tom Cruise je također inspirirao kalifornijsko zakonodavstvo ranije ovog mjeseca, kada je zakonom zabranjena prodaja ultrazvuka svima osim licenciranim medicinskim stručnjacima. Naime, Cruise je prošle godine objavio da je kupio ultrazvuk kako bi mogao raditi sonograme svoje tada trudne zaručnice Katie Holmes.

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika