22.05.2006. / 09:11

Autor: Ante Pavić

KINA

U rudniku zarobljeno 57 rudara

Gradonačelnik Datonga upozorio je da se treba pripremiti na najgore

Kineske vlasti objavile su u ponedjeljak da spasilačke ekipe još uvijek pokušavaju doprijeti do najmanje 57 rudara koji se već četiri dana nalaze zarobljeni u rudniku Sindjing u kineskom okrugu Cijon, oko 60 kilometara zapadno od grada Datonga.
Do nesreće je došlo prije četiri dana kada je voda iznenada poplavila rudnik. Spasilačke ekipe koriste 14 velikih pumpi kako bi izvukli vodu iz rudnika, ali situacija je prilično komplicirana. Gradonačelnik Datonga upozorio je da se treba pripremiti na najgore. Lokalne vlasti za nesreću optužuju upravu rudnika zbog toga što su u prvom trenutku pokušali zataškati vijest o nesreći, te su prvo tvrdili da je u rudniku ostalo zatrpano samo pet rudara. Policija je pokrenula istragu o ovoj nesreći, a devetero članova uprave stavljeno je u pritvor, navode kineski mediji. Kineski rudnici ugljena smatraju se najsmrtonosnijima u sviietu, pa su Kinezi su gotovo svakodnevni svjedoci eksplozija požara i poplava koji se događaju u njima, a godišnje pogine oko 6000 rudara.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika