01.04.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

KINA

STAMBENI BLOK U KARANTENI

STAMBENI BLOK U KARANTENI

Vlasti Hongkonga donijele su odluku da se jedan stambeni blok u hongkonškoj četvrti Kowloon stavi u karantenu, zbog toga što je tamo zabilježen izuzetno veliki broj oboljelih od opasne netipične upale pluća SARS. Tom odlukom želi se zaustaviti epidemija, koja izaziva veliki strah na cijelom Dalekom Istoku, jer za sada nema lijeka za tu bolest. Riječ je o stambenom bloku Amoy Gardens, gdje živi oko tisuću ljudi. Oni ne smiju izlaziti iz svojih stanova sljedećih deset dana, sve do 9. travnja. Za to vrijeme biti će pod stalnim nadzorom zdravstvenih službi, dobiti će od države besplatnu hranu, a neke druge njihove neodložne poslove obavljati će u njihovo ime posebni državni službenici.
Od izbijanja epidemije od nje su diljem svijeta, a ponajviše na Dalekom Istoku oboljele 1550 osobe, a umrlo njih 54. Od toga je čak 662 slučajeva SARS-a evidentirano u Hongkongu, a čak 203 slučajeva u stambenom bloku Amoy Gardens. Epidemiolozi vrlo pažljivo proučavaju situaciju u tom stambenom bloku, kako bi ustanovili tko je od koga dobio bolest, a po nekim informacijama virus se nije širio samo izravnim kontaktom, nego vertikalno kroz katove stambenog bloka.

Vezane vijesti

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Policija u gradu Baodingu na sjeveru Kine objavila je da je s dvije godine "radne rehabilitacije" kaznila čovjeka koji je širio lažne glasine o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika