24.05.2006. / 09:06

Autor: Ana Kirin

FRANCUSKA

Fantomski odvjetnik brani Gotovinu

Odvjetnik Henri de Beauregard, kojeg francuska agencija navodi kao Gotovinina branitelja, prosvjedovao je protiv zatvaranja Ante Gotovine "samo zato što je i on sudjelovao u oslobađanju svojega naroda od srpskoga tutorstva"

Obitelj hrvatskoga generala Ante Gotovine, kojega je Haški sud optužio za ratne zločine, zatražila je njegovo oslobađanje iz zatvora u Haagu, priopćio je, kako navodi France presse, Gotovinin odvjetnik. Dva dana nakon što su Crnogorci glasovali u korist neovisnosti svoje zemlje, piše France presse, odvjetnik Henri de Beauregard, kojeg francuska agencija navodi kao Gotovinina branitelja, prosvjedovao je u priopćenju protiv zatvaranja Ante Gotovine "samo zato što je i on sudjelovao u oslobađanju svojega naroda od srpskoga tutorstva". Odvjetnik podsjeća da Gotovina "ima francusko državljanstvo" i čudi se "šutnji francuskih vlasti" zbog "zatvaranja jednoga od svojih sinova". Generalova obitelji i prijatelji "drže da su zatvaranje i proces rezultat političkih razloga i pokušaja traženja ravnoteže među nacionalnim pripadnostima optuženika ICTY-a", stoji u spomenutom priopćenju. Odvjetnik Ante Gotovine Luka Mišetić rekao je da Gotovina nema francuskih odvjetnika te da ne zna o kome je riječ. Podsjetio je i da su pri Haškom sudu akreditirana samo dvojica Gotovininih odvjetnika, on i Greg Kehoe. "Svatko ima pravo kao privatna osoba reći svoje mišljenje, a dalje to ne bih komentirao", rekao je Mišetić.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika