24.05.2006. / 13:10

Autor: Vedrana Baričević

HRT

Latin: Svjedočio sam eliminaciji nepodobnih

HRT se, navodi Latin, također mora osloboditi onih interesa i utjecaja na procese odlučivanja koji se manifestiraju «u obliku sukoba interesa pojedinih zaposlenica i zaposlenika, zlouporaba i netransparentnog poslovanja».

U srijedu je, kako doznaje Nacional, saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije  stiglo pismo koje je uputio Denis Latin, a koje je od njega zahtijevalo Vijeće HRT-a, tražeći da se očituje o svojim tvrdnjama o korupciji na HRT-u. Iz saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije nismo uspjeli dobiti komentar jer je predsjednica Odbora Željka Antunović, navodno jedina osoba koja može prokomentirati slučaj, na službenom putu u Kopenhagenu. Podsjećamo, potpredsjednik Odbora za medije je Andrija Hebrang. U pismu Latin ističe da na HRT-u vladaju «politički i moćnički interesi» kojima je interesu da preuzmu kontrolu nad HRT-om i spriječe «javno propitkivanje», te opisuje kako je sam bio svjedokom eliminacija zaposlenika koji nisu bili podobni ili su otvorili teška društvena pitanja. HRT se, navodi Latin, također mora osloboditi onih interesa i utjecaja na procese odlučivanja koji se manifestiraju «u obliku sukoba interesa pojedinih zaposlenica i zaposlenika, zlouporaba i netransparentnog poslovanja». Objašnjavajući svoje optužbe na račun zaposlenika i vrha HRT-a, Latin ističe da se vodio hrvatskim Ustavom i zakonima. «Ukoliko se za određeni posao prima naknada, a onda se sudjeluje u odlučivanju o tome treba li taj posao 'kupiti' od strane HRT-a, objektivna je zabrinutost u interes kojim će se osoba voditi pri odlučivanju», navodi Latin u pismu. Smatrajući da se takvim odlučivanjem omogućuje utjecaj moćnika zbog čega HRT prestaje biti najjači medij za prijenos informacija i istine građanima, te postaje distributer «nacionalnih zabluda», Denis Latin traži da se pred Vijećem HRT-a otvori javna rasprava. Odbijajući da se pritom vodi ikakva rasprava o njemu samome, poziva «sve svoje kolegice i kolege koji su se obraćali za pomoć i koji su u dosadašnjem razdoblju stradali u navedenim procesima da se očituju tijekom ove rasprave, kako bih izbjegao poziciju «glasnogovornika» nezadovoljnih i poziciju «glavnog problema» HRT-a».

Vezane vijesti

Hloverka ukinula Latinicu, Denis Latin odbio raditi Otvoreno

Hloverka ukinula Latinicu, Denis Latin odbio raditi Otvoreno

Nakon 16 godina emitiranja Hloverka Novak-Srzić ipak je ukinula Latinicu jer njezin autor i voditelj želi biti predsjednik. Stoga je ona kazala kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika