29.05.2006. / 14:00

Autor: Ana Kirin

BRUXELLES

Đukanović se sastao s predstavnicima EU

Crnogorski premijer Milo Đukanović u prvom je službenom posjetu Bruxellesu nakon nedavnog referenduma u Crnoj Gori. Tamo se sastatao s visokim predstavnikom EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom koji je naglasio da je "pitanje referenduma zaključeno". Kazao je da Srbija i Crna Gora trebaju započeti dijalog o svim otvorenim pitanjima čim budu poznati konačni rezultati i riješene sve žalbe i formalna pitanja vezana za referendunm. Solana je istaknuo da je sretan što je referendum u Crnoj Gori održan na taj način a dodao je da je sretan i zbog Đukanovića koji je «branio interese svoje zemlje i svog naroda». Đukanović "je mlad političar pred kojim je sjajna budućnost. Ja se i danas iznenadim kada vidim njegovu biografiju i datum rođenja. Tada pomislim koliko sam ja imao godina kada je on rođen", rekao je Solana. Đukanović je poslije susreta sa Solanom rekao novinarima da rezultat referenduma i velik odaziv gradana potvrđuju zrelost i demokratska dostignuća crnogorskog naroda.

Đukanović se susreo i s povjerenikom Europske unije za proširenje Ollijem Rehnom koji mu je čestitao na mirnoj i civiliziranoj atmosferi u kojoj je referendum proveden. "Referendum proveden na regularan način i prema mišljenju europskih i ostalih međunarodnih promatrača i zato ga treba smatrati legitimnim", istaknuo je. Olli Rehn nakon ovog sastanka odlazi u dvodnevni posjet Beogradu. S tamošnjim će vodstvom razgovarati o rezultatima referenduma u Crnoj Gori, pregovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i budućem statusu Kosova. Pregovori sa Srbijom ostat će suspendirani sve dok Beograd ne izruči haškog optuženika Ratka Mladića.

Vezane vijesti

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

Američki astrofizičari otkrili su najmlađu crnu rupu u svemiru koja je nastala prije samo 30 godina, objavila je NASA. Astrofizičari smatraju da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika