29.05.2006. / 14:45

Autor: Vedrana Baričević

SLOVENIJA

Drnovšekov obred posvećen drveću

Predsjednik Slovenije najavio je da će udruga djelovati izvan uobičajenih okvira politike, a u cilju pozitivnih promjena, te će težiti pronalaženju pravednih rješenja u različitim područjima života, od gospodarstva do ekologije.

Slovenski predsjednik slovensku javnost sve više zapanjuje svojim okretanjem mistici. Udruga slovenskog predsjednika Pokret za pravednost i razvoj, održala je svoj prvi sabor u nedjelju u dvorcu Turjak, prenosi slovenski RTV. Predsjednik Slovenije najavio je da će udruga djelovati izvan uobičajenih okvira politike, a u cilju pozitivnih promjena, te će težiti pronalaženju pravednih rješenja u različitim područjima života, od gospodarstva do ekologije. Drnovšek je naglasio duhovnu dimenziju, a obred je započeo simboličnim šamanskim obredom dobrodošlice posvećenom drveću. Predsjednik je objasnio da udruga neće biti konkurencija političkim strankama niti će sudjelovati na jesenskim lokalnim izborima, ali će pružiti podršku lokalnim listama sa sličnim ciljevima. Udrugu je osnovao Drnovšek nakon što je napustio Liberalne demokrate (LDS) s kojima je vladao Slovenijom tijekom deset godina njezinih najvećih međunarodnih uspjeha. Namijenio joj je ulogu okupljanja "kritične mase" nezadovoljnih slovenskom politikom koji će težiti navedenim promjenama. Do prvog sabora je ovaj pokret postojao samo "virtualno", na internetskim stranicama.

Vezane vijesti

Janez Janša sve nepopularniji

Potpora slovenske javnosti koalicijskoj vladi premijera Janeza Janše sve je manja, a u posljednjih mjesec dana pala je za rekordnih 14 posto,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika