29.05.2006. / 17:40

Autor: Vedrana Baričević

ZAGREB

Travnjani protiv gradnje crkve u parku

Mirnom šetnjom i paljenjem svijeća u središnjem parku, građani zagrebačkog kvarta Travna još jednom će izraziti svoje nezadovoljstvo početkom gradnje crkve na mjestu tog parka, ispred poznate zgrade "Mamutice"

U ponedjeljak u 20.30 sati udruga građana "Travno, moj kvart" održat će prvu u nizu prosvjednih akcija pod nazivom "Upalimo svijeću, ovdje umire demokracija". Mirnom šetnjom i paljenjem svijeća u središnjem parku, građani zagrebačkog kvarta Travna još jednom će izraziti svoje nezadovoljstvo početkom gradnje crkve na mjestu tog parka, ispred poznate zgrade "Mamutice". Građani Travnja organizirani putem udruge naglašavaju da ne žele crkvu na toj lokaciji, te su u više navrata zatražili njezino premještanje na primjereniju lokaciju na neuređenoj zelenoj površini, na primjer na livadu između glavne ceste i Mamutice. U Udruzi objašnjavaju da su se pri tome služili legalnim sredstvima, među kojima je i peticija s tri tisuće potpisa, upućena na sve nadležne adrese. No, međutim, ni žalbe upućene Ustavnom i Upravnom sudu, ni zahtjev da se izmijeni Generalni urbanistički plan, kao ni prigovori na izdavanje lokacijske i građevinske dozvole nisu urodili plodom. Svjetlana Lugar, jedna od organizatorica prosvjeda, objašnjava kako je cilj prosvjeda "mirno pokazati da ignoriranje građana u demokratski uređenom društvu nije prihvatljivo".

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika