05.07.2002. / 00:00

Autor: Ana Glavina

SPLIT

DALAJ-LAMA U HRVATSKOJ

DALAJ-LAMA U HRVATSKOJ

Dalaj-lama, tibetanski duhovni vođa i dobitnik Nobelove nagrade za mir, nakon posjete Sloveniji došao je u Split. Unatoč upozorenju službene Kine, slovenski politički vrh ga je ugostio. Dočeku je prisustvovao predsjednik vlade dr. Janez Drnovšek i predsjednik parlamenta Borut Pahor, a sastao se i sa slovenskim predsjednikom Milanom Kučanom. Na konferenciji za novinare Dalaj-lama je izjavio kako je Kina u procesu promjena koje će je dovesti do demokracije i slobode govora.

Tibetanskog duhovnog poglavara u Hrvatskoj neće službeno primiti hrvatske vlasti. Predsjedniku RH Stipi Mesiću poslan je i službeni poziv da se priključi događanjima u Splitu. Predsjednik odbora za doček dr. Tonči Šitin izjavio je kako je nedopustivo da se hrvatske vlasti ignorantski ponašaju prema tako uvaženom gostu i da su građani zaprepašteni odnosom hrvatske vlast prema tako važnom posjetu. Dalaj-lama će u svom posjetu obići Peristil i katedralu svetog Dujma u pratnji akademika Nenada Cambija , a kasnije je planiran i svečani program, gdje će mu splitski umjetnici darovati svoja djela. Nakon Splita, Dalaj-lama u ponedjeljak dolazi u Zagreb, gdje će u velikoj dvorani Doma sportova od 18 do 19.30 sati održati predavanje “Etika za novi milenij”

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika