30.05.2006. / 17:17

Autor: Vedrana Baričević

HRVATSKA

HNS: Sanader je gradio iz osobnih interesa

Saborski zastupnik HNS-a Jozo Radoš optužio je u utorak premijera Sanadera da se iz osobnih interesa zauzeo za gradnju čvora autoceste Vučevica, koji spaja nekoliko sela, među kojima i Dugobabe, rodno selo Sanaderova oca. Radoš je naveo da je čvor izgrađen bez javnog natječaja, uz objašnjenje da se radilo o žurnom poslu. Međutim, istaknuo je da ne vjeruje u takva objašnjenja jer istovremeno nisu izgrađene spojne ceste za Kaštele, Split i Solin. Također je istaknuo činjenicu da je Vučevica čvor s najmanjim prosječnim dnevnim brojem vozila, te je zaključio da se radilo o neracionalnom trošenju državnog novca, u ovom slučaju 80 milijuna kuna. Radoš je izjavio da ga neće osobno prijaviti, ali smatra da bi nadležna tijela, Državno odvjetništvo i USKOK, po službenoj dužnosti trebala istražiti njegove navode. "Ovaj naš istup držim prijavom protiv Sanadera i onih koji su u tome sudjelovali", objasnio je.
Hrvatska je Vlada u cijelosti odbacila te HNS-ove optužbe. "Čvor Vučevica izgrađen je transparentno, prema vrijedećim zakonskim propisima kao budući, najkraći put do Splita i Trogira s autoceste Zagreb-Split. Do konačnog proboja tunela Kozjak taj čvor u špici sezone ima funkciju rasteretiti čvor Dugopolje prema Klisu, Splitu i Sinju. Stoga su HNS-ove optužbe neutemeljene, politikanske i tendenciozne i Vlada ih u cijelosti odbacuje", istaknuo je Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Vezane vijesti

Gradi se tunel ispod teritorija BiH?

Gradi se tunel ispod teritorija BiH?

Danas se u Zagrebu sastaju ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, Siniša Hajdaš Dončić i njegov bosanskohercegovački kolega Damir… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika