03.06.2006. / 10:00

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Uhićen ubojica iz Mađareva

U subotu ujutro oko 6.30 u mjestu Jelenšćak uhićen je Vlado Matić, čovjek za kojim su proteklih dana tragali deseci pripadnika specijalne policije zbog sumnje da je ubio suprugu i ranio još jednu ženu u Mađarevu kod Novog Marofa.

U priopćenju PU varaždinske navodi se da je Matić uhićen ujutro oko 6.30 sati nakon opsežnih policijskih mjera intenzivnog traganja i pretraživanja terena.
Matić je uhićen u mjestu Jelenščak na kućnom broju 97, kod Podruta, nakon što su ga identificirali pripadnici Interventne policije PU varaždinske.
Policajci su ga pozvali na mirnu predaju na što je naoružani Matić i pristao. Prilikom uhićenja kod sebe je imao automatsku pušku napunjenu punim spremnikom streljiva, izvijestila je varaždinska PU.
Nakon uhićenja Matić je priveden u novomarofsku policijsku postaju radi nastavka kriminalističke obrade ubojstva za koje je osumnjičen.

U postaji ga je pregledala liječnička ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Novi Marof koja je konstatirala da se Matić nalazi u stabilnom psiho-fizičkom stanju i da mu nije potrebno bolničko liječenje.

U intenzivnu potragu za Matićem bio je uključen i policijski helikopter. Podsjetimo, Matić je u ponedjeljak 29. svibnja u Mađarevu, ubio svoju 41-godišnju suprugu Katicu, te pokušao ubiti 42-godišnju Đurđicu Toplovec. Otada je bio u bijegu, a u četvrtak je viđen u Hraščini, mjestu udaljenom dvadeset kilometara od Novoga Marofa. Tamo je zaustavio desetogodišnju djevojčicu koja živi u blizini i uhvatio ju za ruku, no ona se istrgnula i pobjegla kući. Prema riječima susjede koja ga je prepoznala, bio je vidno iscrpljen i šepao je. Tijekom šestodnevne potrage policija je građane pozivala na oprez jer se Matića smatralo naoružanim i opasnim.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika