03.06.2006. / 11:00

Autor: Ana Kirin

INTERNET

Direktoru Yahooa dolar godišnje

Vodeća globalna Internet kompanija Yahoo Inc. objavila je da je njezin upravni odbor skresao godišnju plaću izvršnom direktoru Terryju Semelu na svega jedan dolar, no i povećao njegove buduće kompenzacije u obliku opcije dionica i ostalih naknada. U obavijesti poslanoj u petak američkoj Komisiji za vrijednosnice, Yahoo je naveo da je upravni odbor odobrio dva dana ranije plan prema kojem će Semel kroz iduće tri godine, do 2008. primati godišnju plaću od jednog dolara. U zadnje tri godine njegova plaća dosezala je 600.000 dolara godišnje. Semel će od sada dobivati bonus u obliku opcije dionica u visini do milijun dionica kompanije godišnje, no stvarna visina bonusa ovisit će o godišnjoj izvedbi kompanije.
Google, najveći Yahoov rival, još od 2004. plaća svoje najviše dužnosnike dolar na godinu, no njegovi suosnivači Larry Page i Sergey Brin te izvršni direktor Eric Schmidt, inače milijarderi, dobivaju kompenzaciju u obliku dioničkih opcija i ostalih naknada.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika