05.06.2006. / 11:54

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

Glavaš nastavlja s davanjem iskaza

Prije ulaska u zgradu zagrebačkog Županijskog suda Glavaš je novinarima podijelio DVD-ove iz kojih se, kako je rekao, jasno vidi zapovjedni lanac u istočnoj Slavoniji početkom Domovinskog rata.

Branimir Glavaš u ponedjeljak je nastavio s davanjem iskaza pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda povodom kaznenog postupka protiv njega. Glavaša se tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku počinjen 1991. godine. Istražni sudac saslušao je i suosumnjičenog bivšeg pripadnika I. osječke bojne kojom je 1991. zapovijedao Glavaš, Krunoslava Fehira, koji je zločin priznao. Glavaš je odbacio sve optužbe i ocijenio da je riječ o politički montiranom procesu.

Prije ulaska u zgradu zagrebačkog Županijskog suda Glavaš je novinarima podijelio DVD-ove iz kojih se, kako je rekao, jasno vidi zapovjedni lanac u istočnoj Slavoniji početkom Domovinskog rata. "Sramotno je da se pojedini ljudi srame svog sudjelovanja u ratu, sada kada je politika takva da se obračunava sa sudionicima Domovinskog rata, kako bi se podržala haaška teza da je Hrvatska država stvorena na zločinu", kazao je Glavaš kojeg je pred zgradom suda na Zrinjevcu dočekalo 15-ak pristaša. Zamoljen da komentira izjavu suosumnjičenog Krunoslava Fehira kako bi se osjećao bolje da se i njegov nalogodavac Glavaš ispriča žrtvama, Glavaš je rekao da se on nema kome ispričati jer "iza sebe nije sijao ni smrt ni strah, niti pojedinačne ili skupne likvidacije". "Nadam se da će se taj gospodin osjećati puno bolje nakon što nekoliko godina odleži u Lepoglavi ili provede u psihičkoj bolnici", kazao je Glavaš i potom se u pratnji odvjetnika uputio kod istražnog suca Zdenka Posavca.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika