04.04.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

HRVATSKA

NEMA KRAVLJEG LUDILA U HRVATSKOJ

Nakon što je moždano tkivo junica koje su u srijedu eutanazirane zbog sumnje na kravlje ludilo poslano na analizu, uzorci su pokazali da u njima nije bilo uzročnika BSE-a, potvrđeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva.
“U cijelom ovom slučaju je najznačajnije to što su kolege iz Njemačke savjesno prijavile pojavu kravljeg ludila” naglasio je Branko Šoštarić, voditelj Odjela za praćenje i dijagnostiku animalnih i spongiformnih encefalopatija. Kako prenosi Jutarnji list, u Hrvatskoj je do sada pregledano 28 787 grla i ni u jednom nije pronađen uzročnik BSE-a.
Najveća žrtva u ovom slučaju, čini se, je žrtva “ljudskog ludila”, Slobodan Marušić, vlasnik spornih krava, koje su u špici laktacije davale i do 50 litara mlijeka i za koje će od ministarstva dobiti po 12 000 kuna za svaku. Pretrpio je mnoge neugodnosti, kako sam kaže, čak mu je Erste&Steiermarkische banka obustavila kredit čim su saznali da se njegova farma povezuje s kravljim ludilom. No, Marušić je najavio tužbu. Nije još siguran protiv koga će pokrenuti spor, ali će ga pokrenuti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika