08.06.2006. / 14:40

Autor: Nacionalova redakcija

BOSNA I HERCEGOVINA

"Katolički i pravoslavni poglavari dijele Bosnu"

Poglavar Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafa Cerić optužio je katoličke biskupe i pravoslavne metropolite da zajednički rade protiv interesa muslimana i slijede zamisli o podjeli Bosne i Hercegovine, prenio je u četvrtak sarajevski Dnevni Avaz.

Cerić je u govoru pred studentima Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici izjavio kako se dogovor bivšeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i srpskog Slobodana Miloševića u Karađorđevu prenio na drugi način kao dogovor Katoličke i Pravoslavne crkve jer se biskupi i mitropoliti sastaju bez treće strane. Tuđman i Milošević su se navodno u Karađorđevu 1991. godine dogovorili o uzajamnoj podjeli BiH. «Kada se dvojca dogovaraju protiv trećega ,zna se da je u Bosni to problem,to je poziv,to je rat», rekao je Cerić. Usput je kritizirao mladež zbog njihove inspiracije književnim djelo Da Vincijev kod zbog čega se založio za uvođenje vjeronauka u srednje škole.

Vezane vijesti

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

Obrazovni sustav u BiH - "kovačnica mržnje"?

"Školokrečina“ je zbirka objavljenih tekstova Nenada Veličkovića u kojima autor govori o ozbiljnim propustima u obrazovnom sustavu BiH. Podnaslov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika