12.06.2006. / 10:04

Autor: Ana Kirin

OSIJEČKA UBOJSTVA

Glavaš: Počela je medijsko-politička manipulacija

Odvjetnici Branimira Glavaša, Dražen Matijević i Marko Dumančić ocijenili su u nedjelju u Osijeku na konferenciji za novinare da se protiv njihova branjenika vodi medijski linč i time mu se narušavaju ustavna prava. Sam Glavaš je istaknuo da je proces protiv njega ušao u fazu medijsko-političke manipulacije radi pritiska na pravosuđe i stvaranja psihoze kojom bi se opravdao njegov mogući pritvor. Tekst kojim se tvrdi da ljudi bliski Glavašu obilaze Policijsku upravu kako bi doznali imena svjedoka i utjecali na promjenu njihova iskaza, Matijević je ocijenio "očitom neistinom". Dodao je kako za to nema potrebe jer su imena svjedoka obrani poznata jer je Državno odvjetništvo, uz zahtjev za provođenje istrage, priložilo popis od 45 svjedoka s njihovim osobnim podacima. Matijević drži kako je cilj tih napisa pronaći alibi za neprikupljanje ozbiljnih dokaza optužbe te da se Glavašu "presudi prije presude" jer, smatra, "javnost traži senzaciju", a Glavaševo pritvaranje bila bi senzacija poželjna mnogim medijima.
 "Poručujem premijeru Sanaderu da prestane s pritiscima na Državno odvjetništvo i sud jer tako neće onemogućiti otvaranje neugodnih pitanja ni za sebe osobno, ni za Šeksa, ni za cijeli HDZ. Poznato mi je da je u četvrtak navečer, na dan Sanaderova rođendana, uži krug osoba od premijerova povjerenja u Domu HDZ-a vijećao kako ušutkati Glavaša i tada je donesena odluka da me se pritvori", izjavio je Glavaš. Dodao je kako mu je nekoliko Sanaderovih najbližih suradnika iste večeri javilo da su šanse za pritvor 51 posto jer "vožd ne želi dopustiti da u javnost izađu i drugi detalji o njegovom radu".

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika