16.06.2006. / 09:05

Autor: Hrvoje Perinić

SRBIJA

Ivana Dulić Marković podnijela ostavku

Srpski radikali oštro su se suprotstavili ustoličenju Ivane Dulić-Marković, a najdalje je otišao zastupnik Dragan Krasić. U srbijanskom parlamentu se proteklih godina moglo čuti svašta, vrijeđanje i omalovažavanje svake vrste, ali ne i to da se kandidatu za jedno od najviših položaja u srbijanskoj vladi onemogućava izbor zbog pripadnosti hrvatskoj naciji

Ministrica poljoprivrede u Vladi Srbije Ivana Dulić Marković podnijela je u četvrtak ostavku na tu funkciju te bi ju premijer Vojislav Koštunica trebao predložiti za potpredsjednicu Vlade Srbije, javila je u četvrtak navečer Radio-televizija Srbije.

Ivana Dulić Marković, dužnosnica G17 Plus, trebala bi postati potpredsjednicom vlade umjesto bivšeg predsjednika te stranke Miroljuba Labusa koji je prošloga mjeseca podnio ostavku zbog suspenzije pregovora o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, zbog neizručenja haškog optuženika Ratka Mladića.

Nakon formalnog prijedloga srbijanskog premijera o izboru Ivane Dulić Marković za potpredsjednicu Vlade treba se izjasniti Skupština Srbije.

Podsjetimo srpski radikali oštro su se suprotstavili ustoličenju Ivane Dulić-Marković, a najdalje je otišao zastupnik Dragan Krasić. U srbijanskom parlamentu se proteklih godina moglo čuti svašta, vrijeđanje i omalovažavanje svake vrste, ali ne i to da se kandidatu za jedno od najviših položaja u srbijanskoj vladi onemogućava izbor zbog pripadnosti hrvatskoj naciji.

Odmah potom uslijedile su reakcije svih političkih stranaka u Srbiji, premijera i predsjednika Vojislava Koštunice i Borisa Tadića. Zbog grubog vrijeđanja Ivane Dulić-Marković, općinsko tužiteljstvo u Beogradu već je pokrenulo istragu protiv zastupnika SRS-a Zorana Krasića zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo povrede ugleda naroda, nacionalne manjine ili etničke zajednice. Osam nevladinih organizacija podnijele su zahtjev Ustavnom sudu Srbije za brisanje SRS iz registra političkih stranak

Podsjetimo Vlada Republike Srbije je u četvrtak na sjednici donijela odluku kojom se formalno priznaje Crna Gora kao samostalna i suverena država.

Na istoj je sjednici donesena odluka kojom se državljanima Crne Gore koji imaju prijavljeno boravište u Srbiji omogućava prijem u državljanstvo Srbije, odnosno dvojno državljanstvo.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika