16.06.2006. / 14:10

Autor: Ante Mihić

Robert Kovač: "Prekidi su naša najveća šansa"

Prvo pitanje za Roberta Kovača bilo je vezano uz njegovo zdravlje, a on je rekao da je sve u redu nakon njegovih problema s leđima i da jedva čeka početak utakmice sa Japanom

Robert Kovač i Ivan Leko na današnjoj tiskovnoj konferencijiRobert Kovač i Ivan Leko na današnjoj tiskovnoj konferencijiU petak je u 13 sati održana posljednja press konferencija Hrvatskog nogometnog saveza u Bad Bruckenauu prije utakmice sa Japanom. Na konferenciji su osim glasnogovornika Ivana Rotima sudjelovali i reprezentativci Robert Kovač i Ivan Leko koji su najavili utakmicu sa Japanom i iznijeli svoja razmišljanja o igri hrvatske reprezentacije. Prvo pitanje za Roberta Kovača bilo je vezano uz njegovo zdravlje, a on je rekao da je sve u redu nakon njegovih problema s leđima i da jedva čeka početak utakmice sa Japanom. Kovača su također pitali koliko je upoznat sa snagom Japana, na što je odgovorio: " Tek danas ćemo dobiti snimku utakmice sa Japanom i vidjet ćemo sve njihove prednosti i mane. Mislim da svi mi znamo snagu Japana i jedino im ne smijemo previše dozvoliti prostora za igru".

Ivan Leko smatra da će utakmica s Japanom biti potpuno drugačija u odnosu na Brazil i da je hrvatska nakon Brazila u ovoj utakmici favorit. "Mislim da će to biti potpuno drugačija utakmica. Moramo djelovati napadački i ako uspostavimo našu pas igru naša pobjeda neće doći u pitanje. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i svi spremni dočekujemo Japan" kaže Leko. Kovač i Leko nisu željeli govoriti o svojim klupskim planovima za sljedeću sezonu jer kako su sami naveli, obojica su isključivo koncentrirani na Svjetsko prvenstvo i na utakmice koje slijede. "Jedino što je sada važno su utakmice protiv Japana i Australije. Nije važno s kim ćemo igrati u osmini finala, moramo prvo pobijediti preostale dvije utakmice, a onda možemo razmišljati o sljedećim utakmicama", kaže Kovač. Suglasni su da se na prvenstvu igra odličan nogomet, a da su ih ugodno iznenadili Španjolci i Nijemci koji su odigrali izvrsne utakmice.

Kao najljepšu utakmicu su izdvojili onu između Argentine i Obale Bjelokosti. Kovač je oduševljen navijačima, a takodjer je rekao da su najveća prilika Hrvatske reprezentacije protiv Japana prekidi, u kojima bi naši nogometaši morali dominirati. Kovač je potvrdio da će njegov brat Niko biti spreman za utakmicu sa Japanom i da ukoliko Hrvatska bude igrala kao protiv Brazila može računati na konačan uspjeh. Trening nogometne reprezentacije u petak je bio zatvoren, no Nacionalovi izvjestitelji su popratili prethodni s kojeg Vam donosimo galeriju fotografija.

Fotogalerija

  • Robert Kovač i Ivan Leko na današnjoj tiskovnoj konferenciji
  • Klikom na fotrafiju možete je povećati; Snimio Igor Šoban

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika