23.06.2006. / 11:52

Autor: Ana Kirin

BiH

Ekshumirano 27 tijela u Banja Luci

Identitet žrtava treba se naknadno utvrditi DNK usporedbama, pa ekshumacijama na banjalučkom groblju nazoče i predstavnici povjerenstava za nestale iz Hrvatske i Srbije, koji pretpostavljaju da su na banjalučkom groblju ukopani i njihovi državljani

Na gradskom groblju u Banjoj Luci ekshumirano je 27 tijela neidentificiranih osoba koje su u razdoblju od 1991. do 1995. godine ukopane na ovom lokalitetu, izjavio je u banjalučkim Nezavisnim novinama glasnogovornik Ureda za traženje nestalih i zarobljenih osoba Republike Srpske Milan Ivančević. Ekshumacija je započela u srijedu i trebala bi završiti u petak. Riječ je o tijelima koja su u navedenom razdoblju dopremljena iz banjalučke regije, odnosno područja Jajca i Gradiške, ili su pronađena u rijeci Vrbas.
Budući da se identitet žrtava treba naknadno utvrditi DNK usporedbama, ekshumacijama na banjalučkom groblju nazoče i predstavnici povjerenstava za nestale iz Hrvatske i Srbije, koji pretpostavljaju da su na banjalučkom groblju ukopani i njihovi državljani. Nalog za ekshumiranje izdao je banjalučki Okružni sud, s ciljem da se utvrdi identitet i uzrok smrti zbog sumnje da je nad ukopanima izvršeno neko od kaznenih djela protiv čovječnosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika