23.06.2006. / 13:23

Autor: Hrvoje Perinić

OBITELJSKO NASILJE

Policija pronašla oružje kod obiteljskih nasilnika

Policiji je u domu zlostavljača pronašla automatsku pušku, dva spremnika za streljivo, 200-tinjak metaka za pušku, 32 tromblonska metka, pet metara sporogorećeg štapina s montiranom detonatorskom kapislom te ručnu bombu

PU zagrebačka je izvijestila da je uhitila 43-godišnjaka iz Ivanić Grada koji je pijan više sati zlostavljao i tukao 40-godišnju suprugu i 22-godišnju kćerku te im prijetio ubojstvom. Nakon uhićenja kod kuće su pronađene velike količine oružja. Pijani nasilnik došao je kući i počeo maltretirati suprugu zbog jela te razbijati po kući. Žena je u jednom trenutku uspjela pobjeći u dvorište, no pijani zlostavljač ju je sustigao i nastavio tući, a potom se okomio i na kćerku. Zlostavljanje je stalo tek oko tri ujutro kada je zlostavljač zaspao. Supruga je ujutro potražila liječničku pomoć, a slučaj je prijavljen policiji koja je u njihovom domu pronašla automatsku pušku, dva spremnika za streljivo, 200-tinjak metaka za pušku, 32 tromblonska metka, pet metara sporogorećeg štapina s montiranom detonatorskom kapislom te ručnu bombu. Nasilnik je poznat od ranije zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sličan slučaj zabilježen je i u Kupinečkom Kraljevcu, gdje je pijani 33-godišnjak, prvo verbalno, a potom i fizički napao dvije godine mlađu suprugu. Udarao ju je šakama po glavi i tijelu i pri tom prijetio njoj i njihovom osmogodišnjem djetetu. Policajci su nasilnika priveli na zagrebački Prekršajni zbog nasilja u obitelji, nakon čega su pretražili kuću i u njoj pronašli dvije lovačke puške i streljivo u vlasništvu njegova oca. Obojica nasilnih supružnika privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Po podacima policije, na zagrebačkom području lani je u obiteljskom nasilju ubijeno šest žena, tri su silovane, a 30 ih je teško ozlijeđeno. Prijavljeno je i više od 200 prijetnji. Ukupno su zabilježena 343 kaznena djela nasilničkog ponašanja u obitelji, što je 32 posto više nego godinu ranije.

Vezane vijesti

'CIA-ini snagatori zlostavljali su mog klijenta'

'CIA-ini snagatori zlostavljali su mog klijenta'

Pentagon je objavio izjave sa saslušanja o 11. rujnu koje su u subotu u Guantanamu bile cenzurirane za vrijeme govora jer su se ticale mučenja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika