23.06.2006. / 15:58

 

HAAŠKI BJEGUNCI

Ratko Mladić doživio moždani udar?

Prvi moždani udar, prema "Kuriru", Mladić je doživio u svojoj 53. godini, pred kraj rata, a drugi četiri godine kasnije, tijekom 1999. godine, te navodno uopće ne lići više na sebe i rijetko ko bi ga prepoznao

Beogradski tabloid "Kurir" tvrdi da je Ratko Mladić u kritičnom stanju zbog moždanog udara kojega je navodnodoživio prošloga petka, a pritom se poziva na "odlično obaviještenog sugovornika, koji je u vrijeme rata bio vrlo blizak s generalom".
"Ratko Mladić je u kritičnom stanju i male su šanse da će uopće preživjeti" te dodaje da se već "uveliko pregovara o mjestu gdje će biti pokopan, a u obzir dolazi nekoliko objekata Srpske pravoslavne crkve na teritoriju Vojvodine".
Prvi moždani udar, prema "Kuriru", Mladić je doživio u svojoj 53. godini, pred kraj rata, a drugi četiri godine kasnije, tijekom 1999. godine, te navodno uopće ne lići više na sebe i rijetko ko bi ga prepoznao.
Prema izvoru "Kurira", Mladić se posljednjih godina nigdje nije zadržavao više od 15 dana, a odnedavno mijenja lokaciju svakih nekoliko dana.

"Njega čuva oko 800 vrhunski obučenih i odanih ljudi, koji su raspoređeni u četiri kruga osiguranja, dok osobno generalovo osiguranje broji oko 15-ak ljudi. To su ljudi kojima su tijekom rata Hrvati i Muslimani sve poubijali. Mladić im je sve - i otac i majka, i brat i drug, i susjed i vrhovni zapovjednik. Oni su spremni, vrlo istrenirani i uvježbani i nemaju što izgubiti, osim Ratka Mladića", kaže izvor "Kurira".

Podsjetimo, glasnogovornik Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović je prije nekoliko dana javno upitao "tko će biti odgovoran za uvjetovanja koja se postavljaju Srbiji ukoliko se pokaže da je haški optuženik Ratko Mladić mrtav".Mladenović je u izjavi "Kuriru" negirao da je to izjavio zato što on ili bilo tko iz njegove stranke zna što je s Mladićem, te dodao da je "samo iznio političku pretpostavku" i da je riječ o "čudnoj podudarnosti".

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika