27.06.2006. / 09:23

Autor: Ana Kirin

SLOVENIJA

Drnovšek odlazi iz politike

"Piranski zaljev je Sloveniji važniji nego Hrvatskoj, za nas to ima strateško značenje. I Hrvatska bi to mogla uvažiti jer se ne radi o njenom nacionalnom i vitalnom interesu. Racionalna politika bi to uvažila", rekao je Drnovšek

Slovenski predsjednik Janez Drnovšek najavio  je u razgovoru za Slovensku televiziju svoje povlačenje iz politike, a u pogledu odnosa s Hrvatskom, izrazio je protivljenje politici zaoštravanja koja nikome ne koristi. No kazao je da se slaže s Janšom da se na pitanjima odnosa s Hrvatskom sve stranke trebaju ujediniti na istoj nacionalnoj politici. "Piranski zaljev je Sloveniji važniji nego Hrvatskoj, za nas to ima strateško značenje. I Hrvatska bi to mogla uvažiti jer se ne radi o njenom nacionalnom i vitalnom interesu. Racionalna politika bi to uvažila", rekao je Drnovšek.

Izjavio je da na predsjedničkim izborima iduće godine ne namjerava konkurirati za svoj drugi mandat. "Neću se kandidirati. Mislim da je službenih funkcija i vodećih položaja bilo dovoljno", rekao je Drnovšek. Najavio je da će se nakon povlačenja sa sadašnjeg položaja posvetiti Pokretu za pravdu i razvoj, udruzi koju je osnovao početkom godine, te napisati poneku knjigu.

Taj je razgovor s Drnovšekom Slovenska televizija snimila povodom Dana državnosti, a prikazan je u ponedjeljak. Na proslavi Dana državnosti u subotu Drnovšek je pao u nesvjest zbog, kako je kasnije navedeno, teškog dnevnog rasporeda i visokih temperatura.

Vezane vijesti

Janez Janša sve nepopularniji

Potpora slovenske javnosti koalicijskoj vladi premijera Janeza Janše sve je manja, a u posljednjih mjesec dana pala je za rekordnih 14 posto,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika