27.06.2006. / 09:58

Autor: Ana Kirin

POLJSKA

Uhićeni arhitekti zbog urušavanja zgrade

U najvećoj građevinskoj katastrofi u Poljskoj, urušavanju krova na izložbi golubova u siječnju poginulo je 65 a ranjeno 140 ljudi

Poljska policija uhitila je tri osobe koje su projektirale izložbenu dvoranu u čijem je urušavanju u siječnju poginulo 65-ero ljudi. Dva čovjeka optužena su za svjesno dopuštanje nesreće koja je ugrozila živote drugih ljudi, a trećeg se tereti za lakši zločin.
Oko 500 ljudi bilo je u dvorani Katowice na izložbi golubova kada se krov srušio pod teškim snijegom. U toj nesreći, najvećoj građevinskoj katastrofi u Poljskoj, pored 65 poginulih, ranjeno je 140 ljudi.

"Arhitekti nisu poštovali zakone o graditeljstvu. Projekt i njegova realizacija bili su neispravni", rekao je Tomasz Tadla, glasnogovorniktužitelja iz Katowice. Uhićenja su uslijedila nakon izvješća objavljenog u svibnju, koje je upućivalo na projektantske i graditeljske pogreške" kao moguće razloge urušavanja zgrade.

Tri upravitelja tvrtke od velječe se nalaze u policijskom pritvoru zbog sumnje na nemar.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika