28.06.2006. / 15:16

Autor: Nacionalova redakcija

AFGANISTAN

Rice s Karzaijem o borbi protiv terorizma

Rice je odlučna u želji da uvjeri Pakistan i Afganistan kako bi trebali što bliskije surađivati u borbi protiv talibana i Al-Qaidinih gerilaca

Američka ministrica vanjskih poslova Condoleezza Rice u srijedu je doputovala u Afganistan kako bi se sastala sa afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem. Tema njihovog razgovora bilo je sigurnosno stanje u Afganistanu te zajednička protuteroristička strategija jer je u posljednjih par mjeseci u sukobima stradalo više od 1100 ljudi.

U Afganistan Rice je doputovala iz Pakistana gdje se u utorak sastala sa Pakistanskim predsjednikom generalom Pervezom Musharafom te pakinstantskim ministrom vanjskih poslova Khurshidom Mehmudom Kasurijem. U sukobima sa militantima do sada je poginulo oko 650 pakistanskih vojnika. Predsjednik Musharaf je na sastanku sa ministricom najavio da će na granicu s Afganistanom poslati još 10 000 vojnika što dodatno pojačava napetost između dvije države.

Kako javlja CNN, Rice je odlučna u želji da uvjeri Pakistan i Afganistan kako bi trebali što bliskije surađivati u borbi protiv talibana i Al-Qaidinih gerilaca. Stoga su na dnevnom redu u obje zemlje bila ista pitanja, između ostalog i pitanje jačanja pogranične koordinacije.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika