03.07.2006. / 14:48

Autor: Ana Kirin

KRIMINAL

Diler policiji platio piće pa pobjegao

Nakon uhićenja u Veloj Luci, policajci su Jakšu Cvitanovića Cvika automobilom vozili prema gradu Korčuli, ali su navodno stali na piće u mjestu Čare. "Najžalosnije je to što su policajci s njim stali na piće, a nisu ga ni vezali lisicama. On im je platio piće i na putu do Korčule pobjegao", rekla je Ruža Tomašić

Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj naloženo je da istraži kako je i zašto Jakša Cvitanović Cvik, navodno glavni korčulanski diler drogom, u nedjelju pobjegao dvojici policajaca koji su ga pokušali privesti, a protiv kojih će zbog toga biti pokrenut stegovni postupak. Prema pisanju medija, Cvitanović je u nedjelju oko 4 sata drškom pištolja u Veloj Luci udario prijatelja Rinu Cetinića koji je zbog težih ozljeda prevezen u splitsku bolnicu.

Cvitanovića je, inače, HSP-ova saborska zastupnica Ruža Tomašić nedavno u medijima prokazala kao glavnog korčulanskoj dilera, zbog čega je ona još uvijek pod policijskom zaštitom. Za Hinu je izjavila da je oružani obračun u Veloj Luci pokazao opravdanost njezinih i upozorenja Korčulana da policija i pravosuđe moraju stati na kraj otočkoj narko mafiji. Činjenicu da Cvitanović nije uhićen niti procesuiran ni nakon učestalih upozorenja da je jedan od glavnih opskrbljivača droge na jugu Hrvatske, HSP-ova zastupnica tumači nedostacima pravne države.

Najvećim propustom Ruža Tomašić smatra to što je Cvitanović pobjegao policajcima koji su ga, nakon što je u Veloj Luci drškom pištolja kojega ilegalno posjeduje razbio čeljust svom dugogodišnjem prijatelju, privodili u Dubrovnik. Ona tvrdi da su ga, nakon uhićenja u Veloj Luci, policajci automobilom vozili prema gradu Korčuli, ali da su stali na piće u mjestu Čare."Najžalosnije je to što su policajci s njim stali na piće, a nisu ga ni vezali lisicama. On im je platio piće i na putu do Korčule pobjegao", rekla je Ruža Tomašić i zaključila da je to "dokaz totalnog kaosa u pravosuđu i policiji".

U MUP-u kažu kako nemaju informacija o tome da je Cvitanović stao na piće s policajcima, te najavljuju da će PU dubrovačko-neretvanska o cijelom događaju izvijestiti na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika