06.07.2006. / 09:30

Autor: Ana Kirin

ŠPANJOLSKA

42 osobe uhićene zbog pedofilije na Internetu

Pedofilska mreža koja je uglavnom djelovala u Španjolskoj i Andori, bavila se distribucijom, objavljivanjem i razmjenom fotografija pedofilskog sadržaja

Španjolska civilna garda objavila je u srijedu da je otkrila pedofilsku mrežu na internetu i da je u sklopu istrage uhitila 42 muškaraca u Španjolskoj. U sklopu operacije "Voajer" započete prije sedam mjeseci, pored 42 uhićene osobe, ispitano ih je još 120 zbog posjedovanja pedofilskog materijala. Istraga je počela u Navarri kada je jedna 17-godišnjakinja prijavila policiji da internetom kruže njezine obnažene fotografije u dobi od 13 godina.
Pedofilska mreža koja je uglavnom djelovala u Španjolskoj i Andori, bavila se distribucijom, objavljivanjem i razmjenom fotografija pedofilskog sadržaja. Kako navodi policija, među uhićenim osobama nalaze se šefovi poduzeća, informatičari, liječnici i dužnosnici.

Španjolska civilna garda inače od kraja veljače koordinira velikom operacijom protiv pedofilije na interentu, tijekom koje je u 19 zemalja Europe i Latinske Amerike već uhićeno 108 osoba.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika