10.07.2006. / 10:03

Autor: Nacionalova redakcija

Italija prvak svijeta

U 115. minuti Zidane je glavom u prsa udario Marca Materazzija, nakon što mu je ovaj nešto dobacio

Gol kojim je Italija osvojila SP postigao je Fabio GrossoGol kojim je Italija osvojila SP postigao je Fabio GrossoItalija je pogotkom Fabia Grossa u izvođenju jedanaesteraca po četvrti put u povijesti osvojila naslov svjetskog prvaka u nogometu. Prvi put je to učinila 1934., zatim 1938., 1982. i sada 2006. godine. Početak utakmice je obilježilo izvođenje najtežeg kaznenog udarca za Francusku. Materazzi je u 7. minuti srušio Maloudu u kaznenom prostoru, a Zinedine Zidan je pogodio gol iz slobodnog udarca s bijele točke.

Talijani su izjednačujući pogodak postigli brzo, već u 19. minuti. Pirlo je izveo korner a Materrazzi je glavom pogodio gol. Do kraja utakmice momčadi Francuske i Italije izmjenjivale su se u dominaciji, što je prekinuto isključenjem francuskog kapetana Zinedina Zidana. U 115. minuti Zidane je glavom u prsa udario Marca Materazzija, nakon što mu je ovaj nešto dobacio. Isključenje se dogodilo pred kraj drugog produžetka i Talijani nisu više imali snage iskoristi brojčanu nadmoć.Bila je to, prema najavama, posljednja utakmica francuskog kapetana.

Pri izvođenju jedanaesteraca neprecizan s bijele točke je bio David Trezeguet, francuski napadač, a gol kojim je Italija osvojila SP postigao je Fabio Grosso. Brazil trenutno ima samo jedan naslov svjetskog prvaka više od Italije.

Fotogalerija

  • Slavlje na Trevievoj fontani
  • Gol kojim je Italija osvojila SP postigao je Fabio Grosso
  • Pobjedničko kupanje
  • Koloseum

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika