12.07.2006. / 09:45

Autor: Ana Kirin

IZRAEL

Izraelski predsjednik u seksualnom skandalu

Prvu optužbu objavila je krajem prošlog tjedna izraelska TV-postaja Channel 2, navevši kako bivša visokopozicionirana djelatnica predsjednikovog ureda tvrdi da ju je Katsav seksualno zlostavljao, a sa sličnom optužbom uskoro se javila još jedna žena

Izraelski predsjednik Moshe Katsav našao se u središtu seksualnog skandala koji dobiva sve veće razmjere, toliko da je s prvih stranica novina istjerao čak i najnoviju nasilnu krizu s Hamasom oko otetog vojnika. Niz optužaba o seksualnom zlostavljanju još nije dovelo do podizanja tužbe niti pokretanja policijske istrage, ali bi mogao ozbiljno ukaljati dojam o političaru "čistuncu" koji ima Katsav, jer su već počele usporedbe s Billom Clintonom.

Prvu optužbu objavila je krajem prošlog tjedna izraelska TV-postaja Channel 2, navevši kako bivša visokopozicionirana djelatnica predsjednikovog ureda tvrdi da ju je Katsav spolno zlostavljao. U utorak je dnevnik Maariv objavio kako se sa sličnom optužbom javila još jedna žena. "Katsav me seksualno zlostavljao", objavio je na naslovnici taj dnevni list, ali identitet žene nije objavljen.

Katsav, koji je na uglavnom ceremonijalnom položaju predsjednika države od 2000. godine, niječe svaku mogućnost da je učinio to za što ga se optužuje. Tijekom višedesetljetne političke karijere dosad nije imao nijednu mrlju i u priopćenju za javnost tvrdi kako su njegovi odnosi sa svim djelatnicama bili strogo profesionalni.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika