12.07.2006. / 13:08

Autor: Ana Kirin

IRAK

Objavljena snimka unakaženih tijela dvojice američkih vojnika

Na snimci mučitelji direktno povezuju svoja djela sa silovanjem i ubojstvom iračke djevojke i njene obitelji u Mahmudiyi, i označuju ih kao "osvetu za svoju sestru koju su obesčastili vojnici iste brigade"

Jedna iračka skupina povezana s al-Qaedom objavila je na internetu video snimku koja prikazuje unakažena tijela dvojice američkih vojnika. Vijeće Mujahideen Shura priopćilo je da je zarobilo i ubilo vojnike kao osvetu za navodno silovanje i ubojstvo iračke djevojke koje su počinili američki vojnici. Kristian Menchaca i Thomas Tucker 16. su lipnja zarobljeni na kontrolnoj točci južno od Bagdada. Oba tijela na snimci su unakažena, što odgovara izvješćima američkih vlasti koje su objavile da su na tijelima pronađenima prošlog mjeseca bili vidljivi znakovi "barbarskog mučenja".

Nestanak dvojice američkih vojnika s kontrolne točke pokraj Yusufiye potaknuo je opsežnu potragu američke vojske. No tijela su pronađena tek danima kasnije. U izjavi Vijeća Mujahideen Shura, koje predstavlja pobunjeničke skupine u Iraku, stoji da su otetim vojnicima prerezali vratove. Na snimci mučitelji direktno povezuju svoja djela sa silovanjem i ubojstvom iračke djevojke i njene obitelji u Mahmudiyi, i označuju ih kao "osvetu za svoju sestru koju su obesčastili vojnici iste brigade". Istraga tog zločina započeta je 24. lipnja i četiri aktivna američka vojnika i jedan bivši vojnik optuženi su za ubojstva i silovanje.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika