08.07.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

UNUTARNJA POLITIKA

ZAPOČETE KONZULTACIJE SA MESIĆEM O NOVOM MANDATARU VLADE

MESIĆ ZAPRIMIO 10 KANDIDATURA

ZAPOČETE KONZULTACIJE SA MESIĆEM
O NOVOM MANDATARU VLADE

U ponedjeljak od ranog jutra hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, glavni akter u razrješenju političke krize, ima konzultacije sa predsjednicima parlamentarnih stranaka i klubova zastupnika uoči imenovanja novog mandatara vlade nakon ostavke premijera Ivice Račana.
Prvi su na konzultacije došli SDP-ovci Ivica Račan i Mato Arlović. Nakon njih predsjednik Mesić primio je HDZ-ovce Ivu Sanadera i Vladimira Šeksa te HSS-ovce Zlatka Tomčića i Luku Trconića. U poslijepodnevnim satima u Mesićevom Uredu očekuju se HSLS-ovci Dražen Budiša i Đurđa Adlešić.
U skladu s člankom 97. Ustava šef države mandat će dodijeliti osobi za koju smatra da može dobiti povjerenje većine zastupnika u Saboru. Na Pantovčak su već stigli potpisi 86 zastupnika koji pismeno potvrđuju da će glasovati za Račana. Unatoč tome, prema saznanjima «Slobodne Dalmacije», Mesić je zaprimio deset kandidatura.
O imenima se na Pantovčaku ne žele izjašnjavati već samo potvrđuju da će Predsjednik odluku o imenu novog mandatara objaviti u srijedu.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika