13.07.2006. / 09:00

Autor: Nacionalova redakcija

Zidane: Ne žalim što sam ga udario

"Da nije bilo provokacije ne bi bilo niti reakcije. Ono što sam ja učinio nije bilo korektno, no i druga strana mora biti kažnjena zbog ponašanja," dodao je Zidane i demantirao tvrdnje da ga je Materazzi nazvao teroristom

"Svjestan sam što sam načinio i želim se ispričati navijačima, međutim ne žalim što sam ga udario jer ono što je rekao zaista nije bilo u redu" kazao je Zinedine Zidane u svom prvom obračanju javnosti nakon isključenja u produžecima finala SP-a u srijedu navečer u intervjuu za francusku TV kuću Canal Plus. Pritom je istaknuo da nije pošteno da igrači koji reagiraju na provokacije budu kažnjeni, dok se provokatori izvuku. "Da nije bilo provokacije ne bi bilo niti reakcije. Ono što sam ja učinio nije bilo korektno, no i druga strana mora biti kažnjena zbog ponašanja," dodao je Zidane i demantirao tvrdnje da ga je Materazzi nazvao teroristom.


Francuski nogometaš je ustvrdio da je talijanski branič Marco Materazzi u finalu SP-a "teškim riječima" uvrijedio njegovu majku i sestru. Nakon toga, Zidane je nasrnuo na njega glavom i srušio ga na travnjak, nakon čega je bio isključen u 110. minuti produžetka finala. "Želim zatražiti oprost od sve djece koja su gledala finale SP-a. Nema opravdanja za ono što sam napravio." kazao je Zidane. "O svemu želim progovoriti otvoreno i iskreno, jer incident je vidjelo dvije ili tri milijarde ljudi, kao i milijuni djece." "Prije susreta i do tog trenutka nije bilo nikakvih tenzija između mene i Materazzija. Stavio je ruku na moj dres, a ja sam mu rekao da prestane s tim. Kazao sam mu da, ako želi, može dobiti moj dres nakon utakmice, a tada me počeo vrijeđati." pojasnio je Zidane.

Na upit što mu je točno Materazzi rekao, Zidane je odgovorio : "Bilo je vrlo osobno i ticalo se moje majke i sestre. Izrekao je teške riječi, vrlo teške i to više puta. Pokušavao sam ga ne slušati, ali on ih je uporno ponavljao. Ja sam samo čovjek, a neke riječi je jako teško čuti. Radije bih da me oborio na zemlju nego da je kazao to što je kazao. "

Podsjetimo, Materazzi je priznao da je uvrijedio Zidanea, ali je ustvrdio kako mu nije spominjao majku. Zbog svog poteza Zidane bi mogao ostati bez nagrade za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Njemačkoj, "Zlatne lopte". Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Sepp Blatter najavio je kako će konačna odluka biti donešena nakon okončanja istrage koju je FIFA otvorila u utorak.

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika