13.07.2006. / 17:10

Autor: Martina Zeković

OBRAZOVANJE

Manipulacije programom zdravstvenog odgoja?

Povjerenstvo ne može predložiti prihvaćanje niti jednog programa pristiglog na natječaj dok se ne izmjene neki dijelovi tih programa

Povjerenstvo za zdravstveni odgoj i obrazovanje održalo je u četvrtak sjednicu kako bi ministru Primorcu predložili prihvaćanje jednog od programa za zdravstveni odgoj. Na sjednici je zaključeno da u ovom trenutku Povjerenstvo ne može predložiti prihvaćanje niti jednog programa pristiglog na natječaj dok se ne izmjene neki dijelovi tih programa. Novi rok za dostavu je 18. kolovoza 2006. godine.

Naime, udruga Grozd- glas roditelja za djecu, od Ministarstva obrazovanja dobila je rješenje prema kojem je njihov program zdravstvenog odgoja ocijenjen najboljim i za osnovne i za srednje škole. Unatoč tome u roku od dva dana moraju preurediti dijelove programa na koje je Povjerenstvo imalo primjedbe, a koji se odnose na spolnost. Dio tih primjedbi Udruga je uvažila, ali Ministarstvo traži da se zahtjevi uvaže u potpunosti. Time se, izjavljuju iz udruge Grozd, dovodi u pitanje smisao natječaja. Oni smatraju da je Ministarstvo moglo Povjerenstvu dati da samo izradi program čime bi se jasno dalo do znanja da se programom želi manipulirati.

Osim programa udruge Grozd, prihvaćen je i onaj Foruma za slobodu odgoja od kojeg se također traži izmjena dijelova programa.

Vezane vijesti

Vaterpolska Euroliga: Jug poražen u Kotoru

Vaterpolska Euroliga: Jug poražen u Kotoru

Vaterpolisti dubrovačkog Juga imali su priliku ove subote osigurati plasman u četvrtfinale Eurolige, no neuspješno su okončali gostovanje kod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika