13.07.2006. / 19:20

Autor: Martina Zeković

UPIS DJECE BRANITELJA

Reakcija udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik Josip Đakić zapitao je stoji li možda iza takva ponašanja nekih fakulteta mito i korupcija

Na konferenciji za novinare Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predsjednica Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata (ZUUHBDR) Nedjeljka Balog izjavila je da se zahvaljujući nekim fakultetima oko upisa na podmukao način stigmatiziraju djeca hrvatskih branitelja. Balog je ustvrdila kako je čudno da zakon o pravima branitelja iz Domovinskog rata fakultetima nije smetao prošle godine te da se neki fakulteti ponašaju elitistički.

Predsjednica Središnjeg odbora ZUUHBDR-a Vjekoslava Karešin rekla je kako iza kampanje protiv djece hrvatskih branitelja stoje određene političke snage, što se prije svega odnosi na mladež DC-a i njihovu predsjednicu Vesnu Škare Ožbolt. Udruzi "Jednaki smo" Karešin je poručila kako nismo svi jednaki, dodavši da su djeca poginulih branitelja rasla u posebnim okolnostima.

Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik Josip Đakić zapitao je stoji li možda iza takva ponašanja nekih fakulteta mito i korupcija. "Kakve je to brige Zakon o pravima hrvatskih branitelja zadao Rektorskom zboru zagrebačkog Sveučilišta?", upitao je Đakić. Nastavio je s pitanjima radi li se možda o osobama kojima je Zakon pomrsio račune te smatraju li oni možda manje vrijednom djecu hrvatskih branitelja.

Vezane vijesti

'Mora se stati na kraj korupciji u visokom obrazovanju'

'Mora se stati na kraj korupciji u visokom obrazovanju'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nedopustivim je ocijenio da profesori pojedinih fakulteta pristup ispitu uvjetuju kupnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika