17.07.2006. / 09:57

Autor: Hrvoje Perinić

IRAN

Iran: Sada je pravi trenutak za pregovore

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi, pozivao je na rješavanje sporova s Iranom putem pregovora, a ne “ekstremizmima i prijetnjama”

Iran je u nedjelju poručio da je paket gospodarskih poticaja koje zapadne države nude Teheranu u zamjenu za njegovo odustajanje od procesa obogaćivanja urana “prihvatljiva osnova” za početak pregovora o spornome nuklearnom programu. "Sada je prikladno vrijeme da Iran i Europa počnu detaljne pregovore o našem nuklearnom programu" izjavio je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi, pozivajući na rješavanje sporova s Iranom putem pregovora, a ne “ekstremizmima i prijetnjama”. Prošle srijede pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačka dogovorile su se da slučaj Irana i njegova nuklearnog programa ipak prijave Vijeću sigurnosti UN-a, jer službeni Teheran niti nakon više od mjesec dana nije pokazao znakove spremnosti za prihvaćanje paketa poticaja i ponovnog otvaranja pregovora. Glasnogovornik Asefi je istaknuo u najnovijem priopćenju da će prijavljivanje Irana Vijeću dovesti do “onemogućavanje bilo kakvih pregovora” .

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika