17.07.2006. / 17:07

Autor: Martina Zeković

ZADAR

Državni odvjetnik Ivan Galović: "Nisam u sukobu interesa"

Nacional je razgovarao s državnim odvjetnikom Galovićem koji tvrdi da nikakvog sukoba interesa nema s obzirom da su se on i ministrica "na istom mjestu našli slučajno"

Ministrica Ana Lovrin fotografirana je na otvorenju noćnog kluba Go-Go u Zadru u društvu državnog odvjetnika Ivana Galovića, koji vodi predistražni postupak protiv nje, piše Business.hr koji je i objavio spornu fotografiju. Nacional je nazvao odvjetnika Galovića kako bi on sam objasnio prirodu odnosa s ministricom Anom Lovrin.
Galović tvrdi da nikakvog sukoba interesa nema s obzirom da su se on i ministrica "na istom mjestu našli slučajno".

"Ne znam zašto ne bih mogao pozdraviti ministricu ako se sretnemo", izjavio je Galović. Iako se na slici vidi da oboje sjede u istom separeu, Galović je rekao da "nisu prijatelji". Uz toliko uzvanika koji su se te večeri našli na otvorenju zadarskog kluba, ministrica Lovrin i odvjetnik Galović jedina su slobodna mjesta našli jedno blizu drugoga.

Protiv ministrice je, inače, podnesena kaznena prijava da je građevinsku tvrtku Gortan- Zadar, u vrijeme dok je obnašala funkciju zadarske gradonačelnice, oslobodila plačanja 8.5 milijuna kuna komunalnog doprinosa, mimo javnog natječaja. Tvrtkom navodno upravljaju istaknuti zadarski "hadezeovci". Potpisani ugovor određuje da Gortan 'kao investitor treba o svom trošku sagraditi sve potrebne objekte i uređaje infrastrukture koji se financiraju iz komunalnog doprinosa'. Ispunjenjem te obveze, 'Grad Zadar smatrat će obvezu komunalnog doprinosa podmirenom', stoji u Ugovoru.

U anonimnoj kaznenoj prijavi protiv Ane Lovrin navodi se da radovi koje će izvesti Gortan nisu službeno procijenjeni, niti se smiju tako kompenzirati, već trebaju ići na javni natječaj. Vrijednost komunalnih radova investitora za izgradnju kanalizacije, vodoopskrbe, javne rasvjete, prilaznih cesta i zelenih površina, prema procjenama troškova koje posjeduje Business.hr, iznosi 8,1 milijun kuna. Ministrica Lovrin tvrdi da je ugovor s Gortanom u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu te da Grad Zadar nije oštećen. Državno odvjetništvo RH potvrdilo je da je zaprimilo kaznenu prijavu protiv ministrice Lovrin. U tijeku je predistražni postupak, kojeg vodi Ivan Galović.

Vezane vijesti

Mesić: ''HFP je najveći kriminal koji se dogodio u Hrvatskoj''

"To je posao koji spada u domenu Državnog odvjetništva i operativnog dijela Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno policije. To su akcije koje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika