18.07.2006. / 12:10

Autor: Nacionalova redakcija

Lady DI: Fotografije koje su zgrozile svijet

Uz brojne dokumente i svjedočanstva, autor se domogao i službenog policijskog izvještaja s obilnom fotodokumentacijom

Knjiga "Diana: kriminalistička istraga", francuskog novinara Jean-Michela Caradecha, ovih bi dana trebala biti objavljena u Francuskoj. Autor je osam godina istraživao što se događalo prije i nakon Dijanine smrti 31. kolovoza 1997. u prometnoj nesreći u tunelu Alma u središtu Pariza.

Uz brojne dokumente i svjedočanstva, autor se domogao i službenog policijskog izvještaja s obilnom fotodokumentacijom, što mu je bilo osnova za pisanje knjige. Knjiga je izazvala veliko uzbuđenje kada je talijanski tjednik Chi objavio intervju s Caradechem, fotokopije nekih stranica knjige i prvu ikad objavljenu fotografiju umiruće princeze što su je paparazzi snimili kada su otvorili vrata smrskanog auta.

Objavljene su i fotografije snimljene toga dana prije nesreće, izvještaj o predmetima koji su nađeni kod Diane, te obdukcijski crteži tijela sprijeda i straga na kojima su označena mjesta vanjskih ozljeda.
Objavljivanje tih fotografija i dokumenata izazvalo je ogorčenje u Velikoj Britaniji, a svoju reakciju iznijeli su i prinčevi William i Harry apelirajući na "sve medije diljem svijeta da shvate da objavljivanje takvog materijala čini bol nama, našem ocu, obitelji naše majke i svima koji su je voljeli i poštovali".Više o samim detaljima iz kontroverzne knjige i događajima koji su uzrokovali Dianinu smrt možete pročitati ekskluzivno u najnovijem broju Extre.

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika