19.07.2006. / 13:40

Autor: Martina Zeković

BLISKI ISTOK

Američki predsjednik odobrio napade na Hezbollah

Condoleezza Rice, navodno je zagovarala diplomatsku podršku dugotrajnom prekidu vatre

Busheva administracija dala je Izraelu tjedan dana da uništi Hezbollah, prije no što bi se SAD uključio u međunarodne pozive za prekid vatre, piše Guardian. "Jasno je da su Amerikanci Izraelcima dali zeleno svjetlo za napade. Ti će napadi biti dopušteni i dalje, barem još jedan tjedan." rekao je za Guardian jedan visoki europski dužnosnik. Američka vlada negirala je svoju ulogu u postavljanju Izraelu rokova za napad, no prema pisanju ovog britanskog tjednika koji se poziva na više međunarodnih izvora, Condoleezza Rice, navodno je zagovarala diplomatsku podršku dugotrajnom prekidu vatre. Podsjetimo, Bush je na konferenciji za novinare zajedno sa britanskim premijerom rekao, ne znajući da su mikrofoni uključeni, da Hezbollah "treba prestati sa sranjima na Bliskom istoku".

Izrael je u srijedu proširio napade na pojas Gaze i zapadnu obalu, usmrtivši desetke ljudi u Libanonu. Najmanje 41 civil je ubijen u zračnim napadima Izraela na Libanon kao i prekograničnim napadima. U središnjem dijelu Gaze, ubijeno je 6 Palestinaca nakon što su izraelski tenkovi ušli u izbjeglički kamp Mughazi, dok je u zasebnoj vojnoj operaciji na zapadnoj obali grada Nablusa ubijeno još najmanje troje Palestinaca.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika